Kuinka puhdistaa puiset puutarhakalusteet?


Jos haluat varmistaa puutarhakalusteidesi pidemmän käyttöiän, jatkuva puhdistus ja perusteellinen puunkäsittely auttavat.

Kuinka voimme varmistaa, että uudet puiset puutarhakalusteet saavat oikean huollon jo ensimmäisestä päivästä? Kuinka viime vuoden huonekalut palauttavat kauniin ulkonäön? Ja mitä käytännön keinoja käytämme saavuttaaksemme parhaan lopputuloksen?

Kysymyksiä on paljon, mutta yksi asia on varma: jos pidät puiset puutarhakalusteet hyvässä kunnossa, ne kestävät epäilemättä kauemmin. Tärkeää on pitää mielessä, että lauhkeassa ilmastossa olevat puiset puutarhakalusteet ovat alttiita kostealle ja homeelle, ellei tätä asiaa hoideta asianmukaisesti. Oikea puunkäsittely on siis välttämätöntä, jos haluat nauttia huonekaluistasi pitkään – olipa kyseessä sitten uusi puutarhakaluste tai vanha hoidettava kaluste.

Puisten puutarhakalusteiden puhdistaminen riippuu yksinkertaisesti puun lian ja kosteuden tasosta. Sama koskee puunpuhdistusaineen voimakkuutta. On suositeltavaa puhdistaa ruoho, koska puhdistus voi aiheuttaa tahroja ja värimuutoksia puu- tai puutarhalaatoissa.

Uusien puutarhakalusteiden puhdistus

Uudet puiset puutarhakalusteet hyötyvät suuresti puhdistuksesta ennen käyttöä tai ennen käsittelyä puuöljyllä tai puumaalilla, koska puhdistus poistaa näkymättömät sienet puun pinnalta. Koska puiset puutarhakalusteet kääritään usein muoviin ja pahviin kuljetuksen / toimituksen aikana, sieniä esiintyy usein äärimmäisissä lämpötiloissa ja kosteudessa. Siksi puhdistus on erittäin suositeltavaa ennen käyttöä.

Upouudet puiset puutarhakalusteet on puhdistettava samalla tavalla kuin likaiset puutarhakalusteet, katso alla.

Likaisten puutarhakalusteiden puhdistus

Levien kasvu kukoistaa kosteassa ja lämpimässä ympäristössä. Siksi likaiset puiset puutarhakalusteet on tärkeää puhdistaa, koska likaisissa huonekaluissa on paljon enemmän kosteutta kuin puhtaissa. Siksi säännöllinen puhdistus on suositeltavaa lian poistamiseksi ja levien kasvun estämiseksi ja leviämisen estämiseksi puuhuonekaluille.

Jos puiset puutarhakalusteet ovat alkaneet näyttää hieman likaisilta, ne voidaan puhdistaaWOCA Exterior Wood Cleaner – vesipohjaisella puunpuhdistusaineella, joka poistaa tehokkaasti lian ja rasvan. Tämä ulkopuun puhdistusaine ei poista suojaavaa öljyä puusta.
Poista kaikki löysät lehdet, oksat jne ja liota sitten puu vedellä. Käytä puutarhaletkua, jos mahdollista. Sekoita puunpuhdistusaine veden kanssa suhteessa 1:2 – 1:10, puun likaantumisen mukaan. Levitä puhdistusaine tasaisella kerroksella pensselillä tai suihkusuuttimella. Jätä puhdistusaine vaikuttamaan 5 min. Kuuraa puun syyt pituussuunnassa jäykällä pensselillä, kunnes pinta on puhdas. Huuhtele pinta runsaalla vedellä ja jätä puu kuivumaan 24-48 tunniksi. Puun on oltava täysin kuiva ennen käsittelyä öljyllä, maalilla tai kyllästyksellä. Jos halutaan täysin sileä pinta, kaikki epätasaiset puukuidut voidaan poistaa hiekkapaperihiutaleella ennen öljyttämistä.

Sään patinoimien puutarhakalusteiden puhdistus

Puiset puutarhakalusteet jotka on laiminlyöty puhdistuksessa, saavat vähitellen sienten ja homeen aiheuttaman harmaan, haalistuneen pinnan. Tällainen kasvu syntyy muuttuvien sääolosuhteiden ja lämpötilan vaihteluiden vuoksi. On erittäin tärkeää poistaa se huonekaluista ennen kuin se heikentää puuta tai leviää muualle. Se vaatii vain vähän vaivaa, ja voit säästää itsesi tarvitsematta ostaa uusia puutarhakalusteita.

WOCA Exterior Deep Cleaner voi auttaa elvyttämään harmaat, sään patinoimat kalusteet. Käytännöllisen suihkeen ja paksun nesteen ansiosta tämä puunpuhdistusaine on erittäin helppo levittää ja käsitellä samalla kun se liuottaa ja poistaa raskaan lian ja sään sietämät öljyjäämät tehokkaasti.

Puhdista puu lehtien ja levien poistamiseksi. Liota puuta runsaalla vedellä. Käytä puutarhaletkua, jos mahdollista. Levitä Exterior Deep Cleaner tasaisella, tasaisella kerroksella pensselillä, telalla tai ruiskupistoolilla ja anna puhdistusaineen toimia. Noin 20 minuutin kuluttua hankaa puuta jäykällä harjaspensselillä. Suosittelemme käyttämään WOCA-piiharjaa parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Huuhtele  syväpuhdistusaine runsaalla vedellä ja jätä puu kuivumaan vähintään 48 tunniksi ennen WOCA-ulkopuuöljyn levittämistä. Puun on oltava täysin kuiva.

Viimeistele puutarhakalusteet öljyllä

Oikean huollon ja jälkihoidon avulla puutarhakalusteet pysyvät kauniina ja hyvin suojattuna monien vuosien ajan. Siksi puhtaat ja kuivat huonekalut on viimeisteltävä öljyllä puun puhdistamisen jälkeen. Tämä pidentää huonekalujen kestävyyttä ja varmistaa maksimaalisen suojan auringolta, tuulelta ja säältä.

Kalusteöljy

Huonekalujen viimeistely sopivalla puutarhakalusteöljyllä suojaa puuta tehokkaasti lialta. Tämä johtuu siitä, että öljy tunkeutuu syvälle puuhun ja vahvistaa ja suojaa sitä sisältäpäin. Koska puu on elävää materiaalia, nii oikea puutarhakalusteöljy pitää puun vahvana, terveenä ja joustavana sekä estää sen kuivumista. Se myös säilyttää ja parantaa puun kaunista väriä ja sävyä.

WOCA Exterior Wood Oil on täydellinen valinta puisiin puutarhakalusteisiin. Öljy luo kulutusta kestävän ja vedenkestävän pinnan, joka minimoi veden imeytymisen. Öljy sisältää myös vahvan UV-suodattimen, joka minimoi haitallisen UV-säteilyn aiheuttaman puun vaalentumisen. Puuöljyä on saatavana useina väreinä, esim. musta, saksanpähkinä ja lehtikuusi. Näitä värejä käytetään ensisijaisesti kevyillä puulajeilla parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi.
Tip: Jos haluat yksinkertaisesti parantaa puun luonnollista väriä ja kauneutta (vaalea tai tumma), valitse Wocan Invisible Oil ilman värillisiä pigmenttejä.

Öljyttyjen puutarhakalusteiden huoltaminen
WOCA Exterior Wash-in Oilia voidaan käyttää pinnan virkistämiseen jos kalusteesi on menettänyt kultaista sävyään. Tämä mieto ulkosaippua puhdistaa, öljyttää ja ylläpitää puun pinnan yhdellä työnkululla tarjoamalla lisäsuojaa jopa 6 viikon ajan. Tämä tarkoittaa, että voit unohtaa puutarhakalusteiden öljyttämisen uudelleen hetkeksi