Kuinka huoltaa puinen terassi?


Huolellinen puhdistus on avain terassin yksinkertaiseen ja sujuvaan huoltoon

Puisen terassin ylläpito ei ole niin monimutkaista, kuten monet olettavat. Se edellyttää vain työn tekemistä heti alusta alkaen. Tällä tavoin puun kestävyys pidentyy huomattavasti.

Pidennä käyttöikää asianmukaisella puunkäsittelyllä ja huollolla

Sääolosuhteet muokkaavat puuterassin pintaa ajan myötä. Pinta muuttuu harmaaksi ja halkeilee, ja lopulta se muuttuu liukkaaksi ja suojaamattomaksi lialta ja vihreältä kasvulta. Erityisesti vihreä kasvu voi pitää kosteutta, mikä vahingoittaa puuta pitkällä aikavälillä, kun sieni- ja rappeutumisriski kasvaa. Siksi asianmukainen puunkäsittely ja huolto vaaditaan, jotta puukansi olisi kaunis ja pitkäikäinen.

Terassin ylläpito ei kuitenkaan ole vain puuöljyn levittämistä pinnalle. Se vastaisi talon rakentamista suoraan nurmikolle. Avain kauniiseen ja kestävään tulokseen on puhdistaa puinen kansi huolellisesti ennen minkä tahansa puuöljyn levittämistä. Jos puuta ei puhdisteta, öljy ei pääse tunkeutumaan syvälle puuhun, vaan luo sen sijaan uuden öljykerroksen lian ja entisen kovettuneen öljyn päälle. Tämä saa vasta levitetyn öljyn irtoamaan, se on melkein väistämätöntä ja puinen kansi on jälleen pintakäsiteltävä.

Puhdista puinen terassi huolellisesti

Älä koskaan käytä korkeapainepesureita, klooria, levienpoistajaa tms. puisen kannen varsinaiseen puhdistukseen. Nämä menetelmät voivat aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin hyötyä. Suosittelemme sen sijaan käyttämään WOCA Exterior Wood Cleaner -puhdistusainetta, koska tämä tuote on erityisesti kehitetty poistamaan lika vahingoittamatta puulle levitettyä öljyä.

Muista myös, että puun on oltava täysin kuiva puhdistuksen jälkeen, ennen kuin levität puuöljyä, koska kostea pinta estää öljyn tunkeutumisen puuhun.

Puu hyötyy korkealaatuisesta puuöljystä

Heti kun puinen kansi on puhdas ja täysin kuiva, WOCA-Exterior Oil:a voidaan levittää. Levitä vain kuivalla säällä (lämpötiloissa 15-25 ° C) ja vältä suoraa auringonvaloa.

WOCA Exterior Wood Oil, jota suositellaan varsinaiseen öljyttämiseen, on puuöljy, jolla on kaksi ainutlaatuista ominaisuutta: se sisältää UV-suodattimen, joka suojaa auringon valkaisulta ja värimuutoksilta, ja erityisen koostumuksen ansiosta sen käsittely on erittäin helppoa. Tämän lisäksi Exterior Wood Oil tarjoaa puukannelle erittäin kestävän ja vettähylkivän pinnan.

Kun työ on tehty alusta alkaen ja oikeat tuotteet on käytetty, voit nauttia puukannesta:

  • Hyvin suojattu, kulutusta kestävä ja vettä hylkivä pinta
  • Kaunis ja luonnollinen ilme
  • Erinomainen kestävyys
  • Helppo puhdistaa ja huoltaa

Kuinka puhdistaa kannen helposti korkealaatuisella saippualla?

Oikean saippuan käyttö kannen puhdistuksessa voi auttaa pinnan uudelleenöljyttämistä. Tähän sopii  WOCA Exterior Wash-in Oil, joka on mieto öljysaippua, joka puhdistaa, öljyttää ja ylläpitää pintaa kerralla. Se lisää hieman ylimääräistä öljyä puuhun puhdistuksen aikana ja tarjoaa lisäsuojaa jopa 6 viikkoon.

Esimerkki siitä, kuinka sään sietämä puu voidaan elvyttää WOCA-tuotteilla.