Puun puhdistus ja hoito


Neuvoja ulkokalusteiden, puukansien, aitojen jne. puhdistamiseen ja ylläpitoon.

1. Kärsiikö terassisi homeesta ja levästä?

… Sitten on aika puhdistaa perusteellisesti, sillä home, levät ja vihreät kasvut pitävät kosteuden puussa. Tällä on haitallinen vaikutus puulle pitkällä aikavälillä, kun sieni- ja rappeutumisriski kasvaa radikaalisti. On myös tärkeää olla erityisen varovainen, jos kävelet vihreällä puukannella kostealla säällä, koska pinta muuttuu erittäin liukkaaksi.

Suositus: Huolellinen puunpuhdistus WOCA Exterior Cleaner -puhdistusaineella poistaa tehokkaasti kaiken lian pinnalta ja valmistaa puun suojaavaan puuöljyn viimeistelyyn.

2. Puhdista puiset puutarhakalusteet aina ennen puuöljykäsittelyä

Puiset puutarhakalusteet on aina puhdistettava ennen öljykäsittelyä, vaikka huonekalut olisivatkin uusia. Puun puhdistus poistaa näkymättömän sienen ja valmistaa puun suojaavan puuöljyn viimeistelyyn.

Puuta ei saa puhdistaa puu- tai kivipinnoilla, koska se voi jättää tahroja.

Suositus: Öljytty puu on hyvä puhdistaa WOCA Exterior Cleaner -puhdistusaineella varovasti kauden aikana, koska se estää likaa vahingoittamasta todellista öljypintaa.


3. Älä koskaan käytä painepesuria puukannella

Se voi tuntua nopealta ratkaisulta ja hyvältä ajatukselta käyttää korkeapainepesuria terassilla, mutta puulle se aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Tällainen puhdistus voi vahingoittaa puun kuituja ja aiheuttaa epätasaisen pinnan, joka on paljon alttiimpi lialle ja vihreälle kasvulle alkuperäiseen pintaan verrattuna. Korkeapainepesurin käyttö myös kostuttaa puuta siinä määrin, että sieni- ja hajoamisriski kasvaa, mikä lyhentää puun käyttöikää.


4. Säilytä ylellinen look

Anna vanhoille puutarhakalusteille uusittu, ylellinen look.

Poista lika ja rasva tehokkaasti WOCA Multi Cleaner -sovelluksella ja lisää säänsuoja ja raikas kiilto WOCA Multi -suojalla.

Ympäristöystävällisiä tuotteita on helppo käyttää, koska ne tulevat ruiskupulloissa valmiiksi sekoitettuna.


5. Nuorenna vanhoja, sään patinoimia puutarhakalusteita

Vanhojen, sään patinoimien puukalusteiden virkistämiseen tarvitaan vain yksi yksinkertainen tuote: WOCA Deep Cleaner, joka on kahden tuotteen (Deep Cleaner A ja B) yhdistelmä yhdessä käytännöllisessä suihkeessa. Paksu, hyytelömäinen rakenne tekee puunpuhdistustuotteesta erittäin helpon levittää ja käsitellä samalla, kun se tehokkaasti liuottaa ja poistaa lian, värimuutokset sekä maali- tai öljyjäämät. Nopea ja helppo työprosessi voidaan kuvata neljällä yksinkertaisella sanalla: huuhtelu, suihkutus, hankaus ja huuhtelu.
Suositus: Viimeistele puutarhakalusteet WOCA-Exterior Oil-tuotteella tai WOCA-Exterior Paintilla maksimaalisen suojan ja pitkäikäisyyden varmistamiseksi.

6.Anna puutarhakalusteillesi kaunis makeover

Vanhoja ja tylsiä puisia puutarhakalusteita voidaan virkistää WOCA-Eterior Paintilla. Maali peittää todella hyvin ja ylläpitää puun luonnollista puurakennetta.

Tuotetta on saatavana valkoisena, mustana, harmaana ja punaisena, ja se tarjoaa huonekaluille kestävän pinnan, joka on hyvin suojattu vihreää kasvua ja värimuutoksia vastaan.

Suositus: Puiset puutarhakalusteet on aina puhdistettava perusteellisesti WOCA Exterior Cleanerilla ennen maalaamista. Tämä tehdään parhaan, kauneimman ja kestävimmän tuloksen saavuttamiseksi.


7. Muistettavat asiat ennen kuin käsittelet puun ulkona

1. Puun on oltava täysin kuiva

2. Lämpötila välillä 15-25 ° C

3. Kosteustaso alle 80%

4. Levitys vain kuivalla säällä

5. Vältä suoraa auringonvaloa

Uusien puutarhakalusteiden puhdistus

Uudet puiset puutarhakalusteet hyötyvät suuresti puhdistamisesta ennen käyttöä tai ennen käsittelyä puuöljyllä tai puumaalilla, koska puhdistus poistaa näkymättömät sienet puun pinnalta. Koska puiset puutarhakalusteet kääritään usein muoviin ja pahviin kuljetuksen / toimituksen aikana, sieniä esiintyy usein äärimmäisissä lämpötiloissa ja kosteudessa. Siksi puhdistus on erittäin suositeltavaa ennen käyttöä.
Upouudet puiset puutarhakalusteet on puhdistettava samalla tavalla kuin likaiset puutarhakalusteet, katso alla.

Likaisten puutarhakalusteiden puhdistusLevien kasvu kukoistaa kosteassa ja lämpimässä ympäristössä. Siksi likaisista puisista puutarhakalusteista on tärkeää puhdistaa, koska likaisissa huonekaluissa on paljon enemmän kosteutta kuin puhtaissa. Siksi säännöllinen puhdistus on suositeltavaa lian poistamiseksi ja levien kasvun estämiseksi ja leviämisen estämiseksi puuhuonekaluille.

Jos puiset puutarhakalusteet ovat alkaneet näyttää hieman likaisilta, ne voidaan puhdistaa WOCA Exterior Wood Cleanerilla –vesipohjainen puunpuhdistusaine, joka poistaa tehokkaasti lian ja rasvan. Voit käyttää ulkopuhdistusainettaennen perushoitoa öljyllä tai maalillaongoing cleaning öljyttyjä huonekaluja kauden aikana, koska tämä ulkopuun puhdistusaine ei poista suojaavaa öljyä puusta.
Poista kaikki irtonaiset lehdet, oksat jne. Ja liota sitten puuta vedellä. Käytä puutarhaletkua, jos mahdollista. Sekoita ulkoinen puunpuhdistusaine veden kanssa suhteessa 1: 2 – 1:10 puun likaantumisen mukaan. Levitä puhdistusaine tasaisella kerroksella pensselillä tai suihkusuuttimella. Jätä puhdistusaine toimimaan viiteen minuuttiin. Kuuraa puun syyt pituussuunnassa jäykällä pensselillä, kunnes pinta on puhdas. Huuhtele pinta runsaalla vedellä ja jätä puu kuivumaan 24-48 tunniksi. Puun on oltava täysin kuiva ennen käsittelyä öljyllä, maalilla tai kyllästyksellä. Jos halutaan täysin sileä pinta, kaikki epätasaiset puukuidut voidaan poistaa hiekkapaperihiutaleella 180-240 ennen öljyttämistä.

Puutarhakalusteiden puhdistus

Puiset puutarhakalusteet, jotka on laiminlyöty puhdistuksessa ja puun käsittelyssä yleensä saavat vähitellen sienten ja homeen aiheuttaman harmaan, haalistuneen pinnan. Tällainen kasvu syntyy muuttuvien sääolosuhteiden ja lämpötilan vaihteluiden vuoksi. On erittäin tärkeää poistaa se huonekaluista ennen kuin se heikentää puuta tai leviää muualle. Se vaatii vain vähän vaivaa, ja voit säästää itsesi tarvitsematta ostaa uusia puutarhakalusteita.
More specifically, WOCA Exterior Deep Cleaner voi auttaa elvyttämään harmaat, sään sietämät kalusteet. Käytännöllisen suihkeen ja paksun nesteen ansiosta tämä puunpuhdistusaine on erittäin helppo levittää ja käsitellä samalla kun se liuottaa ja poistaa raskaan lian ja sään sietämät öljyjäämät tehokkaasti.

Puhdista puu lehtien ja levien poistamiseksi. Liota puuta runsaalla vedellä. Käytä puutarhaletkua, jos mahdollista. Levitä Exterior Deep Cleaner tasaisella, tasaisella kerroksella pensselillä, telalla tai ruiskupistoolilla ja anna puhdistusaineen toimia. Noin 20 minuutin kuluttua hankaa puuta jäykkä harjaspensselillä. Huuhtele ulkopuolinen syväpuhdistusaine runsaalla vedellä ja jätä puu kuivumaan vähintään 48 tunniksi ennen WOCA-Exterior Oil:n levittämistä. Puun on oltava täysin kuiva. Jos halutaan täysin sileä pinta, poista puu pintakerroksella 180-240 jyväsillä ennen öljyttämistä.

Viimeistele puutarhakalusteet öljyllä

Oikealla huollolla ja jälkihoidolla puutarhakalusteet pysyvät kauniina ja hyvin suojattuna monta vuotta. Siksi puhtaat ja kuivat huonekalut on viimeisteltävä öljyllä puun puhdistuksen jälkeen. Tämä pidentää huonekalujen kestävyyttä ja takaa maksimaalisen suojan auringolta, tuulelta ja säältä.

Puutarhakalusteöljy

Huonekalujen viimeistely sopivalla puutarhakalusteöljyllä suojaa puuta tehokkaasti lialta. Tämä johtuu siitä, että öljy tunkeutuu syvälle puuhun ja vahvistaa ja suojaa sitä sisältäpäin kätkemättä viljaa. Koska puu on elävää materiaalia, ei mikään muu, oikea puutarhakalusteöljy pitää puun vahvana, terveenä ja joustavana sekä estää sen kuivumista. Se myös säilyttää ja parantaa puun kaunista väriä, sävyä ja luonnollista puurakeita, jos niitä levitetään satunnaisesti.

WOCA Exterior Wood Oilon täydellinen valinta puisiin puutarhakalusteisiin. Öljy luo kulutusta kestävän ja vedenkestävän pinnan, joka minimoi veden imeytymisen. Öljy sisältää myös vahvan UV-suodattimen, joka minimoi haitallisen UV-säteilyn aiheuttaman puun valkaisun.

Puuöljyä on saatavana useina väreinä, esim. teak, musta, saksanpähkinä ja lehtikuusi. Näitä värejä käytetään ensisijaisesti kevyillä puulajeilla parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi.
Tip: Jos haluat yksinkertaisesti parantaa puun luonnollista väriä ja kauneutta (vaalea tai tumma), valitse väri ’Natural’, joka on läpinäkyvä öljy ilman värillisiä pigmenttejä.

Öljyttyjen puutarhakalusteiden virkistäminen

Jos huonekalusi on menettänyt hieman kultaisen sävynsä ja suojansa,WOCA Exterior Wash-in Oil voidaan käyttää pinnan virkistämiseen. Tämä mieto ulkosaippua puhdistaa, öljyttää ja ylläpitää puun pinnan yhdellä työnkululla tarjoamalla lisäsuojaa jopa 6 viikon ajan. Tämä tarkoittaa, että voit unohtaa puutarhakalusteiden uudelleenöljyttämisen hetkeksi