Säännöllinen puulattian puhdistus


Lattian pinta määrittää oikean puhdistustavan

Kuvittele miten päivittäiset lattiat altistuvat; kävelemme ympäri lattiaa, jaloissamme jatkuvasti hiekkaa ja likaa, joka voi naarmuttaa ja haalentaa pintoja. Siksi asianmukainen puhdistus on välttämätöntä, jos haluat säilyttää lattiasi kauneuden ja lujuuden pitkään. Pienellä vaivalla puulattiat voivat näyttää hämmästyttäviltä riippumatta siitä, kuinka paljon kulumista ja käyttöä ne kohtaavat.

Puulattioiden säännöllisen puhdistamisen WOCA-saippuoilla etuna on, että lattiat tulevat kulutusta kestävämmiksi, likaa kestävämmiksi ja helpommin puhdistettaviksi. Syynä on se, että WOCA-tuotteet jättävät mikroskooppisesti näkymättömän saippuakerroksen puun pinnalle. Tämä tarkoittaa, että lattialle jäänyt rakeinen lika tarttuu saippuaan todellisten puukuitujen sijasta, mikä tekee puulattian puhdistamisesta paljon helpompaa ja nopeampaa pitkällä aikavälillä.

Puulattian puhdistus on helppoa

Puulattian puhdistus on melko yksinkertaista, kunhan se tehdään oikein. Kaikenlaisten puulattioiden päivittäinen puhdistus voidaan tehdä mopilla, luudalla tai pölynimurilla. Jos käytät pölynimuria, varo naarmuttamasta vahingossa lattiaa imupäällä. Varmista, että käytät aina pehmeiden harjasten asetusta.

Lattian viimeistely määrää kuitenkin, kuinka säännöllinen ja intensiivinen puhdistus suoritetaan ja mitä tuotetta sinun tulisi käyttää. Löydä vastaus alla olevasta käyttöoppaastamme.

Öljyttyjen puulattioiden säännöllinen puhdistus

Öljypinnalle on ominaista, että öljy tunkeutuu ja kyllästää puuta luoden erittäin vahvan pinnan, joka suojaa puuta sisältäpäin. Öljytetyt lattiat voivat kuitenkin kärsiä suuresta kulumisesta, mikä tekee niistä alttiimpia kosteudelle ja vaurioille. Siksi on erittäin tärkeää puhdistaa öljytyt puulattiat laadukkaalla puusaippualla, joka on erityisesti suunniteltu pidentämään sen käyttöikää.

Suosittelemme WOCA-luonnollista saippuaa, joka on ihanteellinen puulattian puhdistukseen ja kaikkien tunnettujen öljyjärjestelmien huoltoon. Se on soija- ja kookosrasvoja sisältävä laadukas puusaippua, joka ravitsevien ominaisuuksiensa ansiosta sulkee nopeasti puun huokoset ja suojaa lialta ja nesteiden tunkeutumiselta.

Vahvimman öljypinnan säilyttämiseksi suosittelemme öljytyn puulattian puhdistamista luonnollisella saippualla säännöllisesti ja moppaamista WOCA Oil Refresherillä noin joka neljäs kerta tai tarpeen mukaan. Öljynraikastin puhdistaa pinnan ja sisältää vähän öljyä, joka tunkeutuu puuhun ja lisää voimaa olemassa olevaan öljypintaan.

Lakattujen puulattioiden säännöllinen puhdistus

Lakatut puulattiat ovat erittäin suosittuja, koska ne on helppo puhdistaa ja ylläpitää. Syynä on, että lakka istuu puun päällä, mikä luo erittäin kestävän pinnan sekä sileän ulkonäön. Lakattujen puulattioiden säännöllinen ja asianmukainen puhdistus on välttämätöntä, jos haluat lakan pinnan näyttävän hyvältä ja kestävän mahdollisimman pitkään.

WOCA-vinyylisaippua on ihanteellinen kaikkien lakattujen puulattioiden säännölliseen puhdistukseen. Saippua on pH-neutraali saippua, joka poistaa hankaavan lian ja pölyn tehokkaasti lattialta vaikuttamatta lakan pintaan. Koska vinyylisaippua ei jätä jälkiä, se on ihanteellinen usein puhdistettavia pintoja varten, kuten keittiön lattiat.

Vinyylisaippuaa voidaan käyttää myös lakattujen korkkilattioiden puhdistukseen.

Säännöllinen vinyyli- / laminoidun lattian puhdistus

Lattiapinnoista, kuten vinyylistä ja laminaatista, on tullut erittäin suosittuja. Nämä kestävät ja pitkäikäiset lattiatyypit on helppo puhdistaa eivätkä vaadi paljon vaivaa. On kuitenkin edelleen tärkeää puhdistaa nämä lattiat sopivilla tuotteilla kauniin, alkuperäisen ilmeen säilyttämiseksi ja lattian käyttöiän pidentämiseksi.

Paras tapa säilyttää kaunis, kiiltävä ilme on puhdistaa lattia WOCA-vinyyli- ja lakkosaippualla, joka on erityisesti muotoiltu saippua vinyyli- ja laminaattilattian säännölliseen puhdistamiseen. Saippua poistaa lian ja pölyn tehokkaasti lattiasta eikä jätä saippuaa. Tämä ominaisuus tekee saippuasta erittäin sopivan käytettäväksi pinnoilla, joilla on paljon kulumista ja liikennettä, esim. käytävät tai sisäänkäynnit.

Vinyylisaippua sopii myös linoleumin, PVC: n, maalattujen pintojen ja lattialaattojen puhdistukseen.

Suositukset puulattian säännölliseen puhdistukseen:

  • Työskentele aina kahdella ämpärillä: yksi ämpäri, joka sisältää saippuavettä, ja toinen ämpäri puhtaalla vedellä mopin huuhtelemiseksi (vaihda vesi tarvittaessa). Kahden kauhan pesumenetelmä estää lattiaa saamasta likaisen veden aiheuttamaa harmahtavaa kiiltoa.
  • Liiallinen saippuan annos voi jättää näkyviä jalanjälkiä juuri pestyyn lattiaan. Puhdista lattia yksinkertaisesti puhtaalla, haalealla vedellä ylimääräisen saippuan poistamiseksi.
  • Puhdista lattia aina mahdollisimman pienellä määrällä vettä, jotta pinnalle jää mahdollisimman vähän kosteutta.
  • Puhdista lattia laadukkaalla mopilla, puuvillalangalla tai nukkaamattomilla puuvillaliinoilla. Mikrokuitumopit ovat lievästi hankaavia ja kuluttavat vähitellen öljypintaa.