Saippua, öljy ja lakka


Huolehdi puulattiastasi asianmukaisesti. Käytä oikeita puhdistusaineita, jotta voit nauttia lattian laadusta pitkään.

Olen sisustussuunnittelija, joten vierailen monissa kodeissa. Asiakkaani ovat laajalti kahta tyyppiä. Ensimmäinen ryhmä haluaa huonekalujen ja lattian pintojen vaativan mahdollisimman vähän huoltoa. Toinen ryhmä nauttii luonnonpuupintojen ympäröimästä ja tekee mielellään huoltoa.

Minulla on yksi jalka jokaisessa leirissä, voit sanoa. Omassa kodissani olen iloinen voidessani pyrkiä nauttimaan puun luonnollisesta pinnasta. Kesämökissä teen mielummin mahdollisimman vähän työtä. Molemmissa tapauksissa on tärkeää, että puu puhdistetaan oikeanlaisella saippualla. Jos lattiasi on saippualla tai öljyllä käsitelty, käytetyllä saippualla ei saa olla rasvanpoistoa. Saippuan on sekä puhdistettava puu että käsiteltävä sen pinta, jotta se kestää likaa ja on helppo pitää puhtaana.

Seuraavassa artikkelissa kerron sinulle hieman plus- ja miinuspisteistä, joita olen kohdannut saippualla, öljyllä ja lakalla käsitellyillä lattioilla.

Saippualla käsitellyt puulattiat

Saippualla käsitellyllä lattialla on luonnollinen matta, luonnollinen ilme, joka sopii erinomaisesti skandinaaviseen tyyliin. Minulla on massiiviset Douglas-puulattiat makuuhuoneissa, olo- ja ruokasaleissa sekä keittiössä. Aikaisemmin niitä käsiteltiin öljyllä, mutta olen nyt päättänyt mennä saippuahoitoon. Siivous on hieman vaikeampaa, mutta etuna on, että voin nyt pestä lattiamme puhtaaksi.

Pesen lattiat WOCA-luonnonsaippualla ja käytän useita moppeja, jotka on kastettu puhtaaseen saippuaveteen. Mopin huuhtelemisen sijaan vaihdan ne ympäri, joten työskentelen aina puhtaalla vedellä. Keittiössä ja muilla haavoittuvilla alueilla jätän saippuavettä likoamaan muutaman minuutin. Pyyhin sitten edestakaisin puun suuntaan valkoisella hoitolaikkallä, viimeistelemällä väännetyllä mopilla puhtaalla saippuavedellä. Tällä tavoin pesemällä voin pitää puulattiat puhtaina ja niiden ulkonäkö paranee. Kun lattia tarvitsee täysin syvän puhdistuksen, käytän WOCA Intensive Wood Cleaner -puhdistusainetta.

Tina Dalbøge on palannut takaisin saippualla käsitellylle lattialle. Oikealla saippualla ja oikealla pesutekniikalla lattiasi on upea ja helppo hoitaa.

Öljykäsitelty puulattia

Minulla on suuri makuuhuone, jossa on öljykäsitelty massiivipuulattia. Puhdistan lattian luonnollisella saippualla, ja nyt kun tiedän WOCA-öljyn virkistävästä saippuasta, käytän tätä puhdistamaan lattian joka neljännellä pesulla.

Pari kertaa vuodessa annan sille WOCA Oil Care -hoitoa, jota levitän puuvillakankaalla tai villapehmusteella. Se ei vie kovin kauan, joten enimmäkseen kyse on vain muistaa tehdä se. Koska en ollut antanut lattialle oikeita hoitoja alusta alkaen, pinnassa on pieniä reikiä muutamassa paikassa, joissa likaa voi päästä öljyn alle. Siksi puhdistan puun Intensive Wood Cleaner-syväpuhdistusaineella ja kiillotan sen sitten WOCA Maintenance Oil -tuotteella lattian pinnan sulkemiseksi uudelleen.

Voisin helposti nähdä itseni valitsevani jälleen öljykäsitellyn lattian, mutta minun piti saada suunnittelijani muistutus vaihtaa luonnon saippuaan.

Oikealla hoidolla se ei vie niin paljon aikaa, ja sinulla voi olla upea öljykäsitelty lattia monta vuotta.

Oikealla hoidolla öljykäsitelty lattia on houkutteleva ja tyylikäs monien vuosien ajan.

Lakatut puulattiat

Mieheni ja minä olemme ostaneet ihanan kesämökin, johon meillä on asennettu lakattu puulattia. Talo on käytössä ympäri vuoden, ja lainaamme sitä ystäville ja perheenjäsenille, joten pintojen tulee olla mahdollisimman helppoja työskennellä.

Lattia puhdistetaan WOCA Master Cleanerilla, ja käytän useita moppeja, jotka vaihdan puhdistamisen yhteydessä. Lisään suunnittelijani kerran vuodessa muistuttamaan minua pesemään lattia Intensive Wood Cleanerilla saippuajäämien poistamiseksi. Sitten sitä käsitellään WOCA Master Care -hoidolla, joka levitetään villapehmusteella lakan naarmujen peittämiseksi. Tämä pitää lattian hyvänä monien vuosien ajan ehdottomalla vähimmäishuollolla.

Muista, että Master Cleanerillä on rasvanpoisto-ominaisuuksia. Älä siis käytä sitä öljy- tai saippualla käsitellyillä pinnoilla.